Green Care

Mikäli yrittäjä haluaa Green Care -statuksen ja merkin on yrityksen edustajien ensin suoritettava ko. koulutusohjelma sekä  haettava lisenssi Green Cre Finlandilta.

Mitä se Green Care sitten on? Luonto ihmisen mielen ja kehon hyvinvoinnin lähteenä on saamassa uusia merkityksiä. Green Care (GC) on sateenvarjokäsite useille erilaisille tavoille toteuttaa luontolähtöistä hyvinvointitoimintaa. Green Care tarkoittaa toimintaa, jossa luontoa käytetään tavoitteellisesti ihmisten hyvinvoinnin ylläpitämiseksi ja edistämiseksi. Green Care -toiminta perustuu luontolähtöisiin menetelmiin, joita käytetään erityyppisissä ympäristöissä kuten metsässä, puutarhassa tai maatilalla.

Green Care -toiminnan hyvinvointivaikutukset syntyvät luonnon elvyttävyyden, toiminnallisuuden ja yhteisöllisyyden kautta. Green Care -toimintaa harjoitetaan tavoitteellisesti, ammatillisesti ja vastuullisesti. Green Care yhdistää monia luonnon hyvinvointivaikutuksista kiinnostuneita toimijoita.Green Care on luontoon ja maaseutuympäristöön liittyvää ammatillista toimintaa, jolla edistetään ihmisten hyvinvointia ja elämälaatua. 

Hyvinvointia lisäävät vaikutukset syntyvät muun muassa luonnon elvyttävyyden, osallisuuden ja kokemuksellisuuden avulla. Toiminta sijoittuu usein luonnonympäristöön tai maatilalle, metsään tai esimerkiksi puutarhaan.