Historiaa

Lappeen Harju – aidosti edukseen erottuva, ihan lähellä kaupunkia Lappeen Harju on idyllinen paikka kymmenen minuutin ajomatkan päässä Lappeenrannan keskustasta.

Ideologialtaan Green Care -ajatusta noudattava vanha maatila tarjoaa ihanat puitteet erilaisille tapahtumille, hyvinvointitoiminnalle ja luonnossa rauhoittumiselle. Hyvin varusteltu talo, puusaunat ja asiantuntevat yrittäjät ovat yhdistäneet erilaisia elementtejä luodakseen vierailijoille paikan jossa on helppo hengittää.

Lappeenrannassa Lappeella sijaitseva Harjun tila sijoittuu Lappeen pitäjään Sunilan ja Penttilän kylän rajamaille. Tila on ollut saman suvun hallussa jo vuodesta 1868. Tilan isäntinä ovat olleet mm. Ville, Antti, Elias ja Paavo Niemimuukko. Nykyisin tilan isäntä on Sami Niemimuukko. Tilan kokonaispinta-ala on n. 100 ha, josta metsää on hieman yli puolet. Tilalla viljellään nykyisin vilja-, mauste- ja öljykasveja.

Tilan päärakennus toimii tätä nykyä yrityskäytössä monenlaisten tilaisuuksien pitopaikkana sekä maatilamajoituksen tarjoajana. Tilalta löytyy useita ulkorakennuksia sekä Samin ja Tanjan nykyinen kotitalo, kotimuseo navetan vintissä, uimalampi saunoinenne sekä luontopolkuja ja monenlaista muuta.

Me

Lappeen Harju Oy:tä pyörittää Tanja Niemimuukko ja hänen lisäkseen Lappeen Harjulla puuhastelee koko Niemimuukon perhe.

Nykyisen osakeyhtiön syntyhistoria juontaa juurensa jo yli 20 vuoden taakse. Sami perusti ensimmäisen oman yrityksensä nimeltä Samotic Salpavaellukset vuonna 1999. Yrityksensä avulla hän alkoi tuottaa ohjelmapalveluita Salpa-aseman retkistä lasten seikkailuihin, yritystapahtumiin ja polttareihin sekä monenlaisiin muihin tapahtumiin. Yritys toimi niin Lappeenrannassa kuin Luumäelläkin. Mainittakoon että Luumäellä toimi samoihin aikoihin myös Idompu -ohjelmapalveluyritys, joka käytti toiminnassaan mm. maastoautoja. Tässä firmassa Samilla ei ollut osuuksia.

2000 -luvun alkupuolella Samotic siirtyi kuljetusalalle täysipäiväiseksi toimijaksi sekä Tanja tuli yrityksen toimintaan mukaan käytyään Lappeenrannassa toimintaterapiakoulutuksen. Vuonna 2008 Sami ja Tanja rakensivat Lappeen Harjun maille oman kodin ja samoihin aikoihin syntyi pariskunnan esikoistyttö Viivi Eerika. Muutaman vuoden kuluttua esikoinen sai seuraa toisesta pienestä tytöstä nimeltä Vilma Jessika.

Vuonna 2016 Lappeen Harjun vanha isäntä Paavo Niemimuukko kuoli, ja tila siirtyi hetkeksi perikunnan nimiin johon kuului Samin lisäksi hänen siskonsa Tarja Niemimuukko.Vuoden 2017 alkupuolella tila siirtyi kokonaan Samin haltuun. Lappeen Harjun hirsirunkoinen päärakennus oli erittäin hyväkuntoinen vaikka se olikin rakennettu jo vuonna 1922.

Sami ja Tanja päättivät aloittivat talon remontoinnin myöhään syksyllä 2016 ja saivat sen päätökseen sisätilojen osalta vappuna 2017. Työtä riitti, ja se tehtiin pääosin itse lukuunottamatta maalämmön laittoa ja sähkötöitä. Jo remonttia tehtäessä Samille ja Tanjalle oli selvää, että taloa tultaisiin hyödyntämään ohjelmapalvelu- ja matkailualan käyttöön – olihan heillä jo kokemusta tämän tyylisestä toiminnasta.

Keväällä 2017 – samalla kun työskenneltiin pihatöiden ja parkkipaikkojen muokkauksen kanssa – Sami ja Tanja perustivat osakeyhtiön nimeltä Lappeen Harju Oy, joka vuokraa nyt Sami Niemimuukolta tilan päärakennusen sekä ulkoalueita yritystoimintaansa.

Lappeen harju on ensimmäisenä toimintavuotenaan Samin ja Tanjan lisäksi työllistänyt keikkatyöntekijöitä, esiintyjiä, pitopalveluita ja autoilijoita. Tanja on nimetty Lappeen Harjun toimitusjohtajaksi ja on sen ainoa virallinen työntekijä. Sami jatkaa edelleen Samoticilla tuottaen kuljetuspalvelua sekä tehden nyt jo kolmatta vuotta maa-ja metsätaloustoimintaa.